ZIEMNIAKI Z PATELNI Z BEKONEM

Składniki:

 

80 dag. ziemniaków ugotowanych w łupinach

20 dag. bekonu

2 łyżeczki ziarnistej musztardy

4 czerwone cebule

4 łodygi selera naciowego

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Ziemniaki obrać, przekroić na pół. Bekon pokroić w paski i na dużej rozgrzanej patelni wysmażyć na chrupko. Dodać musztardę, podgrzać. Cebule obrać, pokroić w krążki. Dodać do bekonu, poddusić. Seler oczyścić. Listki odkroić, a łodygi w krążki, dodać do cebuli z bekonem poddusić. Dodać ziemniaki, usmażyć na złocisto, ostrożnie odwracając. Danie doprawić solą i pieprzem , ozdobić listkami selera.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *