Składniki:

7sztuk schabu bez kości
7 plastrów wędzonego boczku
cebula
10 dag pieczarek w plasterkach udusić na maśle z cebulką
zielona pietruszka
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia
mąka
bulion warzywny

Wykonanie:

Schab, rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety, posolić, popieprzyć; na każdy położyć plaster boczku oraz pieczarki z cebulka, posypać zieloną pietruszka. Każdy kotlet ciasno zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką lub zawinąć nitką białą żeby się nie rozleciały. Oprószyć mąką .Obsmażyć na tłuszczu ze wszystkich stron. Dusić do miękkości podlewając wodą lub jeszcze lepiej bulionem .
Gdy będą miękkie wyciągnąć rozwinąć z nici, a sos przyprawić do smaku .Jeżeli trzeba zagęścić mąką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *