ZUPA CUKINIOWA Z PAPRYKĄ

Składniki:

2małe cukinie

1żołta papryka

1czerwonaapapryka

1 puszka kukurydzy

3 łyżki posiekanej natki

400 ml. przecieru pomidorowego

 2 kostki rosołowe

4 łyżki oleju

łyżki kremówki

sól

pieprz

Wykonanie:

 Cukinie umyj (nie musisz obierać), pokrój na drobne kawałki. Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż cukinie i papryki. Wlej litr wody, wrzuć kostki rosołowe, zamieszaj. Gotuj 8-10 minut .Wlej przecier pomidorowy, delikatnie wymieszaj. Dodaj osączoną kukurydzę, zagotuj. Wlej śmietanę, posyp natką. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *