ZUPA Z BAKŁAŻANÓW

Składniki:

2 średnie bakłażany

1 strąk żółtej papryki

1 cebula

1 puszka krojonych pomidorów

2 łyżki przecieru pomidorowego

1  łyżki posiekanej natki

1/2 łyżeczki curry

olej

pieprz

 

Wykonanie:

 

Cebulę obierz, pokrój w kostkę. Bakłażany oczyść z pestek, pokrój w kostkę. Paprykę oczyść, umyj, pokrój w kostkę. zeszklij cebulę. Dodaj bakłażany, podsmaż. Dodaj paprykę, pomidory wraz z zalewą i przecier pomidorowy, wymieszaj. Duś kilka minut. Zalej bulionem warzywnym, posyp curry, przypraw do smaku pieprzem. Gotuj do miękkości. Pod koniec gotowania posyp natką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *