Składniki:

1 i 1/21 mleka

1-2 łyżki posiekanego świeżego estragonu

1/2 łyżki soli

6 awokado

1/4 szklanki soku z limonki

ostra papryka do smaku

kilka łyżek gęstej śmietany

listki świeżego estragonu do przybrania

 

Wykonanie:

 

Mleko wymieszać z estragonem i solą, podgrzać prawie do wrzenia, ale nie gotować. Zdjąć z ognia i odstawić na godzinę. Miąższ awokado zmiksować z sokiem z limonki, dodać do mleka, przyprawić papryką, ponownie zmiksować. Wstawić na 1-2 godziny do lodówki, aby smaki się przegryzły. Przed podaniem zupę podgrzać (nie zagotować), wlać do miseczek. Każdą porcję ozdobić śmietaną i estragonem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *