ZUPA Z PULPECIKAMI

Składniki:

0.5 kg pieczarek
2 papryki
6-7 ogórków konserwowych
makaron mogą być gwiazdki, muszelki lub inny  według gustu
1 cebula mała
2 papryki czerwone

Na pulpeciki:

50 dkg mięso mielone
1-2 jajka
ząbek czosnku
sól
pieprz
vegeta
1 łyżka kaszy manny
1 łyżka koncentratu pomidorowego

Wykonanie:

Zagotować ok.4litry wody z dwoma kostkami rosołowymi. Na masełku zeszklić małą cebulkę dodać pokrojone pieczarki, poddusić kilka minut wrzucić do zupy ogórki konserwowe pokroić w kostkę  papryki czerwone świeże (mogą być również ze słoika) pokroić też w kostkę wrzucić do zupy.

Pulpeciki:

Z mięsa mielonego uformować malutkie pulpeciki ugotować w oddzielnym garnku , przełożyć do zupy ,dodać makaron ze 3 łyżki stołowe mogą być gwiazdeczki wiazdeczki ,muszelki lub inny według gustu. Gdy wszystko będzie miękkie dodać płaska łyżkę koncentratu pomidorowego zaprawić łyżką mąki z 3 łyżkami słodkiej śmietanki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *