Składniki:

Farsz:

20 dag gotowanej wieprzowiny

2 jajka na twardo

2 cebule

Ciasto:

90 dag .gotowanych ziemniaków

25dag.mąki ziemniaczanej

2 jajka

Dodatki:

1 łyżka masła

10 dag smalcu

 pieprz

 sól

Wykonanie:

Mięso i jajka ugotowane  na twardo zemleć, wymieszać z posiekaną, zrumienioną

na maśle cebulą, doprawić solą i pieprzem. Ziemniaki zemleć, wbić jajka, dodać mąkę ziemniaczaną i sól. Wyrobić gładkie ciasto. Z ciasta uformować wałek, pokroić na placuszki, na każdym ułożyć farsz, zawinąć i uformować kotleciki. Smażyć na złoto na smalcu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *