Składniki:
1/2 kg mielonej wołowiny
1/4 szklanki posiekanej słodkiej papryki czerwonej
1/4 szklanki posiekanej szalotki
1/4 szklanki wydrylowanych i posiekanych oliwek
2 łyżki tartej bułki
1 jajko
3 słodkie papryki zielone
1 puszka zielonego groszku
11puszka kukurydzy,
1pomido
olej do smażenia
sól
pieprz.
Wykonanie:
Wymieszać mięso z posiekanymi szalotkami, oliwkami i papryką. Przyprawić solą, pieprzem, wbić jajko, wymieszać i uformować kotlety. Obtoczyć je w tartej bułce. Smażyć na silnym ogniu, obracając co pewien czas. Pomidor sparzyć obrać, pokroić w plasterki. Zielone papryki umyć, przekroić wzdłuż na połówki, usunąć nasiona. Groszek i kukurydzę odcedzić, oddzielnie odgrzać. Napełnić połówki papryki groszkiem i kukurydzą. Ułożyć na półmisku obok kotletów, przybrać pomidorem.