Składniki:

12 dag. mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

12 dag. margaryny

12 dag. cukru

2 jajka

starta skorka z cytryny

2 łyżki mleka

cukier puder do posypania

Krem:

8 dag. masła

17 dag. cukru pudru

2 łyżki soku z cytryny

Wykonanie:

Margarynę stop, ostudź. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej. Dodaj margarynę, cukier, jajka, skórkę z cytryny i mleko. Zmiksuj. Ciastem napełnij papierowe foremki do muffinek. Piecz 20-25 minut w temp. 180C. Ostudź. Krem: miękkie masło utrzyj. Dodaj przesiany cukier puder  Wierzchy muffinek zetnij, przekrój na pół. Muffinki posmaruj kremem. Ułóż wierzchy, tworząc ?skrzydełka?. Posyp cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *