PREKĄSKI Z CHLEBA RAZOWEGO

Składniki:

 

1chleb razowy na miodzie

5 dag masła

10 dag selera

3 dag orzechów

sok z cytryny

sól

cukier

3 łyżki gęstego majonezu

10 dag sera wędzonego

1 pomarańcza

listki pietruszki

 

Wykonanie:

 

Podłużny bochenek chleba okroić ze skórki i przeciąć wzdłuż na 3 lub 4 części. Posmarować je bardzo cienko masłem. Obrany seler zetrzeć na drobnej tarce, skropić cytryną, dodać zmielone lub bardzo drobno posiekane orzechy, majonez. Wszystko wymieszać, a następnie rozsmarować na pieczywie. Twardy ser wędzony zetrzeć wprost na posmarowane pastą selerową kromki. Każdy pas chleba przekroić wzdłuż na połowę, a potem pokroić na małe kwadraciki. Na każdą kanapkę położyć listek natki pietruszki i kawałeczek pomarańczy lub ananasa z puszki spiąć szpadką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *