Składniki:

 

3 opakowania jasnego budyniu

4 żółtka

2-3 szklanki surowego mleka

3/4 szklanki cukru

1 cukier waniliowy

1/2 kostki margaryny

15 dag biszkoptów

2-3 opakowania galaretki (zielona, czerwona, żółta),

banan

pomarańcza

rodzynki

2 łyżeczki kakao

 

Wykonanie:

 

Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym. W oddzielnym naczyniu wymieszać budynie z mlekiem, wlać do utartych żółtek i mieszając gotować przez chwilę. Odstawić i wystudzić. Utrzeć margarynę i nie przerywając ucierania dodawać po łyżce wystudzoną masę. Połowę kremu włożyć do tortownicy, do drugiej części dodać kakao i dokładnie zmiksować. Masę kakaową nałożyć na białą. Następnie wetknąć w masę biszkopty (na sztorc). Między biszkoptami ułożyć warstwę owoców. Zalać jedną z galaretek i wstawić do lodówki. Gdy zastygnie, wylać następną (innego koloru.)

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *