Składniki:

 

1 średniej wielkości świeży ogórek,

1 opakowanie serka homogenizowanego

1 jogurt naturalny

1 szklanka lekko kwaśnej śmietany

5 ząbków czosnku

5-6 oliwek

pieprz,

sól

Wykonanie:

 

Serek przełożyć do miski. Ogórek obrać, zetrzeć na tarce z dużymi oczkami i połączyć z serkiem. Następnie wlać jogurt, śmietanę i dobrze wymieszać.  Na koniec dodać zmiażdżony czosnek, drobno pokrojone oliwki, sól,

pieprz i znowu wymieszać. Nałożyć pastę do słoiczków, wstawić do lodówki.  Jeść następnego dnia. Podawać do pieczywa. Używać również do faszerowania pomidorów lub papryki .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *