Składniki:
Ciasto:
1i 1/2 szklanki mąki
1i 1/2 szklanki cukru
3 łyżki kakao
1kostka margaryny
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 torebka cukru waniliowego
4 jajka
5 łyżek wody
Masa serowa:
50-70 dag. sera białego
4 jajka
1 szklanka cukru
1/2 kostki masła
wiórki kokosowe
Wykonanie:
Margarynę, cukier, kakao, wodę i cukier waniliowy gotować 5 minut. Po ostudzeniu dodać 4 żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Odlać pół szklanki masy. Do reszty dodać mąkę, proszek do pieczenia i pianę z białek. Wlać do formy. Zemleć ser w maszynce, połączyć z pozostałymi składnikami, utrzeć na gładką masę, wyłożyć na ciasto. Piec 60 minut w piekarniku o temperaturze 200 C. Po upieczeniu polać odlaną masą i posypać wiórkami kokosowymi.