TORCIKI Z BIAŁYM MUSEM CZEKOLADOWYM

Składniki:

 

125 ml śmietany kremówki

1 białko

125 g białej czekolady

1 0 0 g. ciemnej czekolady,

20 gotowych babeczek z kruchego ciasta

2 łyżki wiórków z białej czekolady

1 łyżeczka kakao

 

Wykonanie:

 

 Śmietanę ubić. Białko też ubić na sztywną pianę. Białą czekoladę pokroić, roztopić w gorącej kąpieli wodnej, przestudzić i delikatnie wymieszać z białkiem. Potem ostrożnie dodać śmietanę, mus delikatnie wymieszać .Ciemną czekoladę posiekać i roztopić  w gorącej kąpieli wodnej. Czekoladą posmarować wnętrza babeczek i odstawić, by polewa za stygła . Mus przełożyć do szprycy z dużą końcówką w kształcie gwiazdki i wycisnąć do babek. Torciki wstawić do lodówki na około 60 minut. Przed podaniem torciki z musem czekoladowym posypać wiórkami z białej czekolady, a następnie oprószyć kakao.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *