SMAŻONA PAPRYKA Z ROZMARYNEM

Składniki:

 

1 cebula

3 ząbki czosnku

2 gałązki rozmarynu

2 gałązki majeranku

1 czerwona papryka

1 żółta papryka

1  zielona papryka

6 łyżek oleju z bazylią

 sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Czosnek też obrać i pokroić w plasterki. Rozmaryn

i majeranek opłukać, dokładnie osuszyć, listki oderwać od gałązek. Papryki opłukać, przekroić na pół, po usunięciu pestek pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej, włożyć paprykę i smażyć około 7 minut, stale mieszając. Następnie do papryki dodać pokrojoną cebulę, czosnek i zioła, warzywa smażyć jeszcze około 8 minut, często mieszając. Potrawę doprawić pikantnie solą i pieprzem, wyłożyć na talerze i ewentualnie ozdobić gałązkami rozmarynu. Paprykę podawać z Chlebem, chlebkiem ciabatta lub bagietką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *