Składniki:

75 dag. czereśni po usunięciu pestek)

2 i 1/2 opakowania chudego kefiru (około 50 dag)

4 dag. mielonych migdałów

1 laska wanilii

słodzik lub cukier

świeże zioła

do dekoracji

 

Wykonanie:

 

Przebrać owoce, oczyścić, dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Osączyć na sitku, usunąć pestki. Rozciąć laskę wanilii, wyjąć rdzeń. Wrzucić czereśnie do miksera, dodać słodzik lub cukier i wanilię. Rozmiksować razem wszystkie składniki. Wlać kefir (przedtem należy dobrze zmrozić go w lodowce), jeszcze raz dobrze  rozmiksować całość. Ponownie doprawić do smaku. Rozlać zupę do czterech talerzy, każdą porcję udekorować świeżymi ziołami (np. listkami mięty) i całymi owocami. Podawać zupę zaraz po ugotowaniu .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *