WARZYWA Z PATELNI Z NALEŚNIKAMI

Składniki:

 

600 g. warzyw (Np. kalafior, marchewka, groszek i kukurydza – świeże lub mrożone)

1 łyżka masła

250 ml. bulionu warzywnego (instant),

200 g. chudego boczku

2 cebule

12 naleśników z mięsem

sól

pieprz

 

Wykonanie:

Świeże warzywa oczyścić, umyć i pokroić, marchewka, groszek  mrożone rozmrozić. W garnku roztopić masło, na tłuszczu poddusić warzywa. Wlać bulion, warzywa gotować pod przykryciem 10-15 minut, aż będą miękkie. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej  patelni. Cebule obrać i pokroić w kostkę, dodać do boczku i zeszklić. Naleśniki pokroić w plastry szerokości 1 cm. dodać do boczku z cebulą i chwilę podsmażać, stale mieszając.  Ugotowane warzywa dokładnie odcedzić, dodać do naleśników i delikatnie wymieszać. Danie doprawić solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *