PASZTECIKI DO BARSZCZYKU

Składniki:

Ciasto:

4 szklanki mąki

1/2 kostki margaryny

1/4 litra gęstej śmietany

3 dag. drożdży

1 łyżeczka soli

1 łyżeczka cukru

Wykonanie:

Mąkę posiekać z margaryną, dodać roztarte z cukrem drożdże, śmietanę, i odrobinę soli, szybko zagnieść ciasto, odstawić na godzinę do lodówki. ochłodzone ciasto rozwałkować na grubośc1 cm. wyciąć szklaną a kółka jak na pierogi, na każdy nałożyć farsz, zlepić, posmarować rozbełtanym jajkiem ,ułożyć na blaszkę, piec w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. ja środki zlepione spinam wykałaczką, lubią się w pieczeniu rozchylić.

Farsz :

1 kg. mięsa gotowanego

1 jajko

2 cebule

2 łyżki tłuszczu

sól

pieprz

1/2 łyżeczki tymianku

1/2 łyżeczki lubczyku

Wykonanie:

Mięso zmielić, dodać podsmażoną cebulkę ,jajko, przyprawy-dobrze wymieszać. Tym mięskiem faszerować paszteciki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *