Składniki:

 

2 pęczki szparagów

50 dag. wołowiny

pieprz cayenne

gałka muszkatołowa

 

 

Sos beszamel:

 

tarty żołty ser

natka pietruszki

kieliszek winiaku

 

Wykonanie:

 

Pokrojoną w cienkie paski wołowinę obsmażyć na oleju, posypać pieprzem cayenne, solą, szczyptą gałki, zalać kieliszkiem winiaku, dusić pod przykryciem  około 20 minut. Ugotować szparagi  w osolonej wodzie, pokroić na kawałki. Półmisek żaroodporny wysmarować masłem, ułożyć warstwami mięso i szparagi, zalać sosem beszamel,  posypać startym żółtym serem, zapiec (około. 30 minut). Przed podaniem obficie posypać posiekaną natką pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *