Składniki:

 

6 dużych pomidorów

1 cebula

50 dag. mielonego mięsa

1 jajko

1 łyżeczka musztardy

ziołowa przyprawa do mięsa mielonego

3 łyżki oliwy

 sól

biały pieprz

świeża bazylia

 

Wykonanie:

Pomidory umyć, odciąć wierzchy. Wydrążyć środki. Cebulę obrać, posiekać. Dodać do mielonego mięsa. Wbić jajko. Masę przyprawić musztardą, solą, pieprzem i przyprawą ziołową. Wyrobić. Pomidory napełnić farszem. Ułożyć w formie. Przykryć wierzchami. Polać oliwą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 220 C. Piec 35 minut .Gotowe pomidory przełożyć na talerz. Udekorować bazylią. Podawać Np. z ugotowanym kalafiorem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *