KURKI W PIECZENI RZYMSKIEJ

Składniki:

 

1/2 kg .mięsa mielonego z indyka

1 cebula

10 dag .kurek

3 jajka

sól

pieprz

olej

kilka gałązek natki

marchewka

rzodkiewki do dekoracji

bułka tarta do formy

Wykonanie:

Grzyby oczyść, opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, smaż kurki, aż odparuje nadmiar sosu. Dodaj cebulę, podsmaż. Przypraw do smaku, ostudź. Zmiel. Mięso wymieszaj z grzybami. Wbij jajka, dodaj    posiekaną natkę, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrób. Podłużną blaszkę natłuść, posyp bułką tartą. Ściśle napełnij masą. Piecz 45 minut w temp. 190 C. Udekoruj marchewkami i rzodkiewkami. Pieczeń dodatkowo możesz polać sosem z kurek.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *