Składniki:
1/2 kg .mięsa mielonego z indyka
1 cebula
10 dag .kurek
3 jajka
sól
pieprz
olej
kilka gałązek natki
marchewka
rzodkiewki do dekoracji
bułka tarta do formy
Wykonanie:
Grzyby oczyść, opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj. Olej rozgrzej na patelni, smaż kurki, aż odparuje nadmiar sosu. Dodaj cebulę, podsmaż. Przypraw do smaku, ostudź. Zmiel. Mięso wymieszaj z grzybami. Wbij jajka, dodaj posiekaną natkę, przypraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrób. Podłużną blaszkę natłuść, posyp bułką tartą. Ściśle napełnij masą. Piecz 45 minut w temp. 190 C. Udekoruj marchewkami i rzodkiewkami. Pieczeń dodatkowo możesz polać sosem z kurek.