WEGIERSKA ZUPA GULASZOWA

Składniki:

70 dag. wołowiny na gulasz

5 cebul

10 dag. wędzonego boczku

4 łyżki oleju

2 łyżki mąki

słodka papryka,

majeranek

kminek

sól

pieprz

2 pomidory

6 ziemniaków

1 strąk czerwonej papryki

1 strąk zielonej papryki

1 strąk żółtej papryki

1-2 łyżki koncentratu pomidorowego

kostka rosołowa

1 puszka fasoli

1 puszce zielonego groszku

1 puszka kukurydzy

Wykonanie:

Wołowinę, boczek, obrane cebule i oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Dwie łyżki oleju rozgrzej na patelni, wrzuć wołowinę, obsmaż. Przełóż do miski. Na patelni rozgrzej pozostały olej, i wrzuć cebule, papryki i boczek przesmaż. Posyp słodką papryka, majerankiem, kminkiem i mąką, dodaj koncentrat. pomidorowy, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem Wołowinę, boczek, obrane cebule i oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Dwie łyżki oleju rozgrzej na patelni, wrzuć wołowinę, obsmaż. Przełóż do miski. Na patelni rozgrzej pozostały olej, wrzuć cebule papryki i boczek przesmaż. Posyp słodką papryką, majerankiem, kminkiem i mąką, dodaj  koncentrat .Wszystkie podsmażone mięsa i warzywa włóż do jednego garnka. Dodaj obrane, pokrojone ziemniaki, osączone z zalewy fasolę, groszek i kukurydzę, wymieszaj. Gotuj godzinę na wolnym ogniu. Pomidory sparz, obierz, pokrój na kawałki. Dodaj do gulaszu razem z kostką rosołową. Wymieszaj, podduś Przypraw solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *