Składniki:
70 dag. wołowiny na gulasz
5 cebul
10 dag. wędzonego boczku
4 łyżki oleju
2 łyżki mąki
słodka papryka,
majeranek
kminek
sól
pieprz
2 pomidory
6 ziemniaków
1 strąk czerwonej papryki
1 strąk zielonej papryki
1 strąk żółtej papryki
1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
kostka rosołowa
1 puszka fasoli
1 puszce zielonego groszku
1 puszka kukurydzy
Wykonanie:
Wołowinę, boczek, obrane cebule i oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Dwie łyżki oleju rozgrzej na patelni, wrzuć wołowinę, obsmaż. Przełóż do miski. Na patelni rozgrzej pozostały olej, i wrzuć cebule, papryki i boczek przesmaż. Posyp słodką papryka, majerankiem, kminkiem i mąką, dodaj koncentrat. pomidorowy, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem Wołowinę, boczek, obrane cebule i oczyszczone papryki pokrój w kostkę. Dwie łyżki oleju rozgrzej na patelni, wrzuć wołowinę, obsmaż. Przełóż do miski. Na patelni rozgrzej pozostały olej, wrzuć cebule papryki i boczek przesmaż. Posyp słodką papryką, majerankiem, kminkiem i mąką, dodaj koncentrat .Wszystkie podsmażone mięsa i warzywa włóż do jednego garnka. Dodaj obrane, pokrojone ziemniaki, osączone z zalewy fasolę, groszek i kukurydzę, wymieszaj. Gotuj godzinę na wolnym ogniu. Pomidory sparz, obierz, pokrój na kawałki. Dodaj do gulaszu razem z kostką rosołową. Wymieszaj, podduś Przypraw solą i pieprzem.