SOCZEWICA I MORTADELA

Składniki:

75 dag. dyni

2 cebule

3 dag. margaryny

1/4 litra rosołu

30 dag. mortadeli

25 dag. soczewicy z puszki

sól

pieprz

2-3 łyżki winnego octu

2 łyżki cukru

gałązki natki

Wykonanie:

Dynię obierz, wytnij środek z pestkami. Miąższ dyni pokrój w paski. Cebule obierz, przekrój na pół, pokrój w pół krążki. Margarynę stop na patelni, zeszklij cebule. Dodaj dynię, wymieszaj, podsmaż. Wlej rosół, zamieszaj, gotuj 5 minut. Mortadelę pokrój w paski, soczewicę osącz, dodaj do dyni, podgrzej. Przypraw do smaku solą, pieprzem, octem i cukrem. Udekoruj gałązkami natki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *