ZUPA JABŁKOWA Z JARZYNAMI

Składniki:

4 jabłka

3 marchewki

5 ziemniaków

1 łyżka curry

1  litr wywaru warzywnego

1 /3 szklanki śmietany 12%.

1 cebula

1łyżeczka soli

1 łyżeczka cukru

1 łyżka masła

Wykonanie:

Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj jabłka, posyp curry, wymieszaj, podsmaż. Ziemniaki i marchewki obierz,umyj, pokrój w kostkę. Wywar zagotuj w rondlu. Włóż marchewki, ziemniaki i jabłka, gotuj 15 minut. Dodaj cukier i sól, wymieszaj. Dodaj śmietanę. Chwilę gotuj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *