Z POREM, JAJKAM I KIEŁKAMI

Składniki:

10 dag. dowolnego makaronu

1por

2 jajka

1 łyżka zielonego groszku

1 łyżka kukurydzy z puszki

1łyżka ziaren słonecznika

1 łyżka dyni

2 łyżki majonezu

1łyżka kiełków rzodkiewki

1 łyżeczka masła

 sól

 pieprz

Wykonanie:

Makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji. Osącz, ostudź. Por oczyść, umyj, pokrój na plasterki, przesmaż na maśle. Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz, pokrój w grubą kostkę. Kiełki przebierz, umyj osusz Makaron, por, jajka, zielony groszek, kukurydzę i kiełki włóż do salaterki. Dodaj majonez, posyp ziarnami słonecznika i dyni, wymieszaj. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *