SZYNKAW MIODZIE Z POMIDORAMI

Składniki:

 

80 dag. surowej szynki wieprzowej bez kości

16 dag. suszonych pomidorów w oleju

2 ząbki czosnku

1 łyżka miodu

1łyżka musztardy

majeranek

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, utrzyj ze szczyptą soli i pieprzu. Dodaj miód, musztardę, majeranek i 4 łyżki oleju z suszonych pomidorów, dokładnie utrzyj. Marynatą natrzyj szynkę, owiń folią, wstaw na kilka godzin do lodówki .Szynkę wyjmij z folii, wierzch natnij wzdłuż w kilku miejscach na głębokość około półtora cm. W nacięcia powkładaj suszone pomidory. Mięso włóż do rękawa do pieczenia. Włóż do naczynia żaroodpornego. Piecz 80-90 minut w temp. 180 C

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *