SMAŻONY SER POD GULASZEM

Składniki:

 

30 dag. żółtego sera

50 dag. łopatki cielęcej

30 dag. malutkich pieczarek

1 papryka czerwona

1 papryka zielona

1 jajko

bułka tarta

natka pietruszki

1/4 szklanki bulionu warzywnego

1 kubek Śmietanki  30%

2 ziarna ziela angielskiego

2 ziarna pieprzu

2 listki laurowe

ziela angielskiego.

Wykonanie:

 

Mięso pokroić w kostkę ,poprószyć solą, pieprzem i mąką. Obsmażyć.  Dołożyć pokrojona w kostkę  paprykę i połówki pieczarek Krótko podsmażyć dodać listki laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego. Wlać bulion oraz śmietankę. Doprawić solą i pieprzem. Dusić około 25 minut, zamieszać. Ser pokroić w grubsze plastry. Jajko rozkłócić, wymieszać z pieprzem i natką. Ser obtaczać w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Serwować z przygotowanym gulaszem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *