SAŁATKA ARBUZOWA Z SEREM FETA

Składniki:

1 kg. miąższu z arbuza

1 ogórek zielony

kilka rzodkiewek

1 cebula

garść  kiełków NP.słonecznika

3 łyżki czarnych krojonych oliwek

15 dag. sera feta

2 łyżki miodu

1 łyżka otu winnego

sól

pieprz

Wykonanie:

Miąższ z arbuza pokroić w kostkę usuwając przy tym pestki.Ogórek i rzodkiewki pokroić w plasterki.Cebulę pokroić w piórka.(żeby była łagodniejsza przelać cebulę wrzątkiem)przygotowane składniki wymieszaj z kiełkami,oliwkami i pokrojonym w kostkę serem feta.Miód wymieszać z octem i olejem.Sałatkę przypraw do smaku solą i pieprzem.Polej sosem ,wymieszaj.

 

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *