KURCZAK Z SEREM BRIE

Składniki:

 

2 ugotowane filety z piersi kurczaka

16 dag. kabaczka (lub innego warzywa)

8 plastrów sera brie naturalnego

oliwa

1łyżeczka przyprawy do kurczaka po staropolsku

1/2 łyżeczki przyprawy grill

 

Wykonanie:

 

 

Filety z piersi kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Kabaczka obierz, pokrój na 8 plastrów, każdy posmaruj oliwą (od strony, którą będziemy grillować). Na plaster kabaczka ułóż plasterek sera brie, następnie filet z kurczaka, posyp przyprawą do kurczaka. Znów ułóż plaster sera brie i plaster kabaczka, posyp przyprawą do grilla (z obu stron). Tak samo przygotuj pozostałe 3 filety. Wieżyczki ułóż na rozgrzanym grillu, piecz, aż kabaczek będzie miękki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *