SAŁATKA Z WARZYW Z RUSZTU

Składniki:

 

2 małe cukinie

1opakowanie pomidorków koktajlowych

5 małych ogórków (najlepiej małosolnych)

1duża cebula

1kulka sera mozzarella

1opakowanie sera feta

sos balsamiczny (albo inny sos na bazie octu winnego)

zioła prowansalskie,

sól

pieprz

oliwa

 

Wykonanie:

 

Cukinie umyj, przekrój wzdłuż, łyżką wydrąż nasiona, pokrój w półksiężyce. Oprósz ziołami prowansalskimi i solą. Cebulę obierz, pokrój w piórka. Rozgrzej grill lub patelnię grillową, posmaruj oliwą, ułóż cukinie i cebule, upiecz z obu stron. Pomidorki koktajlowe pokrój na pół, ogórki na plasterki, fetę i mozzarellę w kostkę. Sery i warzywa ułóż na talerzu, skrop sosem balsamicznym. Od razu podawaj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *