ŚLEDZIE MARYNOWANE W ZIOŁACH

Składniki:

60 dag śledzi marynowanych
2 kawałki marynowanej papryki
1 cebula
1/2 łyżeczki pieprzu
1 płaska łyżeczka suszonego tymianku
1 płaska łyżeczka suszonego estragonu
1 płaska łyżeczka suszonego majeranku
1 szklanka oleju
sól
cukier

Wykonanie:

Cebulkę pokroić w pół plasterki i sparzyć gorącą wodą odcedzić. Zioła wymieszać w miseczce. Śledzie pokroić na małe kawałki, wymieszać z ziołami dodać pokrojoną paprykę, cebulkę oraz olej. Całość doprawić solą, odrobiną cukru. W razie konieczności dodać odrobinę soku z cytryny. Śledzie włożyć do słoika i odstawić do lodówki na jeden dzień.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *