MINI ROLADKI Z KREMEM MALINOWYM

Składniki:

Ciasto:

4 jajka

10 dag cukru pudru

1/2 opakowania cukru wanilinowego

10 dag. mąki tortowej

1/2 szklanki malin

Nadzienie:

250 g. serka mascarpone

2 żółtka

1 łyżka cukru pudru

2 łyżki cukru wanilinowego

1 szklanka malin

cukier puder do posypania

 

Wykonanie:

 

Na ciasto żółtka utrzyj z cukrem pudrem i wanilinowym. Białka ubij na sztywno. Na pianę wyłóż masę żółtkową, przesiej mąkę, delikatnie wymieszaj łyżką. Piekarnik rozgrzej do temperatury 160 C. Na pergaminie narysuj 4 okręgi.  Wyłóż na nie ciasto, rozsmaruj 1-cm. warstwę, posyp malinami. Placki piecz ok. 10 minut. Jeszcze ciepłe biszkopty zdejmij z pergaminu. Każdy zwiń w roladkę, owiń ściereczką. Na krem żółtka utrzyj na parze z cukrem pudrem i wanilinowym. Połącz z serkiem, połową przetartych malin i resztą całych. Kremem napełnij roladki. Oprósz cukrem pudrem.

INNA WERSJA

Z upieczonych

biszkoptów możesz

również uformować

biskwity. Wystarczy,

że zagniesz je Np.

na wąskiej butelce

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *