MAKARON Z SZYNKĄ I SZPARAGAMI

Składniki:

 

30 dag. makaronu świderki lub penne

1 pęczek zielonych szparagów

15 dag. szynki

2 łyżki masła

150 ml. śmietanki

2 łyżki startego parmezanu

sól

pieprz

cukier

 

Wykonanie:

 

Szparagi obierz poniżej główki, usuń zdrewniałe końce. Ugotuj je na pół miękko w lekko osolonej i posłodzonej wodzie. Osącz, pokrój na kawałki. Makaron ugotuj al dente, osącz. Szynkę pokrój w kawałeczki. Szparagi i szynkę przesmaż na maśle. Dodaj śmietanę, gotuj 3 min, dopraw. Wymieszaj z makaronem, posyp parmezanem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *