Składniki:

Ciasto:

30 dag. mąki

sól

20 dag. masła

1 jajko

Nadzienie:

1 cukinia

1 papryka

2 cebule

5 dag. czarnych oliwek

250 ml. śmietany

3 jajka

5 dag. parmezanu

2 ząbki czosnku

natka pietruszki

zioła prowansalskie

oliwa

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Z podanych składników zagnieć ciasto, schłodź. Cebulę zeszklij na oliwie. Dodaj paski papryki, dopraw, smaż 3 minuty. Cukinię pokrój w cienkie paski, obgotuj. Ciastem wyłóż formę na tartę, podpiecz w temp. 200 C. Wyłóż warzywa i oliwki. Zalej śmietaną rozmieszaną z jajkami i natką, dopraw. Posyp serem, piecz 30 minut w temperaturze 180. C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *