BAKŁAŻANY PO CHORWACKU

Składniki:

 

2 średnie bakłażany

5dużych czerwonych papryk

oliwa z oliwek

50 dag. sera owczego

tymianek

bazylia

czosnek

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Bakłażany pokrój w cienkie talarki oprósz sola odstaw na 30 minut. Papryki piec 20 minut w 190 C. Wystudź przekrój na 4 części, oczyść z pestek obierz ze skórki. Bakłażany opłucz osusz, posmaruj oliwą i smaż partiami na patelni. Ser pokrusz ,listki bazyli i tymianku opłucz i porwij. Czosnek obierz ,posiekaj. Naczynie żaroodporne natłuść oliwą i układaj w nim warstwami bakłażana i paprykę, przesypując serem ,ziołami, czosnkiem i pieprzem. Całość skrop oliwą piecz 30 minut w 200 C..

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *