Składniki:

25 dag.masła lub margaryny
1 szklanka cukru
1 cukier waniliowy
10 żółtek (pianę ubić)
1 kg. sera mielonego w wiaderku
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
3-4 łyżki płaskie kaszy manny
starta skórka z cytryny
parę kropel olejku śmietankowego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Ponadto;
rodzynki

Wykonanie:

Margarynę, cukier,cukier waniliowy zmiksować,dodając po 1 żółtku na puszystą masę , następnie dodawać ser najpierw po 1 łyżce ,potem po więcej cały czas miksując Dodać budyń,kaszę,zapachy,proszek do pieczenia jak ktoś chce to bakalie. Połączyć wszystko, mikserem. Na końcu dodać ubite na sztywno białka ze szczyptą soli i łyżką drewnianą połączyć z masą serową. Formę o średnicy 26 cm.wysmarować masłem i wylać do formy, piecz około 60 minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180C. Pięć minut przed końcem pieczenia , wyjąć sernik obkroić go od blachy , w celu upadnięcia na środku sernika,z powrotem dać go do piekarnika i chwilę jeszcze go piec , po czym wyłączyć piekarnik . Można go tam jeszcze chwilę postać .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *