SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY

Składniki:

 

 

1 mała główka kapusty czerwonej

1 duża cebula

1 łyżka smalcu ze skwarkami(mogą być skwarki z boczku wędzonego)

2 łyżki octu

1 łyżeczka cukru

sól

pierz

1/4 szklanki wody

liść laurowy

ziele angielskie

 

Wykonanie:

 

Do  garnka włożyć poszatkowaną  kapustę,posiekaną cebulę,boczek lub słoninę ze skwarkami,sól,pieprz,cukier,ocet lub sok cytrynowy,wodę i gotować pod przykryciem,na bardzo małym ogniu.Woda podczas gotowania odparuje.Miękką kapustę wymieszać.Uważać żeby nie przypalić kapusty.Jeżeli jest mało doprawiona to doprawić do smaku. Do gotowania można dodać jeszcze pokrojone jabłko.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *