SKRZYDEŁKA W WIŚNIACH Z CURRY

Składniki:

 

1 kg. skrzydełek kurczaka

20 dag. wiśni

1/2 szklanki mąki

1 łyżeczka słodkiej papryki

sól

pieprz

3 łyżki śmietany 12%

2 szklanki bulionu warzywnego

1łyżka cukru

1 łyżka miodu

olej

 

Wykonanie:

 

Skrzydełka umyj, osusz, natrzyj solą i pieprzem. Mąkę wymieszaj ze słodką papryką. Obtocz w niej skrzydełka, obsmaż na patelni na oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu .Wiśnie wydryluj, włóż do rondla, lekko rozgotuj. Wrzuć skrzydełka, duś 30 minut, podlewając bulionem. Dodaj cukier i miód, wymieszaj. Wlej śmietanę, połącz. Podawaj Np. z ryżem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *