JOGURTOWIEC Z MALINAMI

Składniki:

 

25 dag. kruchych ciastek

15 dag. masła

1,6 litra jogurtu naturalnego

1/2 szklanki cukru pudru

4 galaretki cytrynowe

2 galaretki malinowe

maliny do dekoracji

cukier puder do oprószenia

 

Wykonanie:

 

Ciastka włóż do miski i pokrusz tłuczkiem na drobne kawałki. Masło rozpuść i dodaj do ciastek, wymieszaj. Dno formy o wymiarach 20 x30 cm. wyłóż masą ciasteczkową i ugnieć. Wstaw do lodówki do stężenia. Jogurt przelej do miski, dodaj cukier puder i miksuj. Galaretki cytrynowe rozpuść w 400 ml. wrzącej wody) wymieszaj, schłodź i dodaj do jogurtu  dokładnie zmiksuj. Masę jogurtową wylej na schłodzone ciastka i zostaw do zastygnięcia na 3 – 4 godziny. Galaretki malinowe rozpuść w 800 ml. wrzącej wody .Przestudź i chłodne wylej na jogurtowiec. Zostaw do zastygnięcia. Udekoruj malinami i posyp cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *