Składniki:
25 dag. kruchych ciastek
15 dag. masła
1,6 litra jogurtu naturalnego
1/2 szklanki cukru pudru
4 galaretki cytrynowe
2 galaretki malinowe
maliny do dekoracji
cukier puder do oprószenia
Wykonanie:
Ciastka włóż do miski i pokrusz tłuczkiem na drobne kawałki. Masło rozpuść i dodaj do ciastek, wymieszaj. Dno formy o wymiarach 20 x30 cm. wyłóż masą ciasteczkową i ugnieć. Wstaw do lodówki do stężenia. Jogurt przelej do miski, dodaj cukier puder i miksuj. Galaretki cytrynowe rozpuść w 400 ml. wrzącej wody) wymieszaj, schłodź i dodaj do jogurtu dokładnie zmiksuj. Masę jogurtową wylej na schłodzone ciastka i zostaw do zastygnięcia na 3 – 4 godziny. Galaretki malinowe rozpuść w 800 ml. wrzącej wody .Przestudź i chłodne wylej na jogurtowiec. Zostaw do zastygnięcia. Udekoruj malinami i posyp cukrem pudrem.