CIASTO Z MARCHEWKI I BURACZKÓW

Składniki:

 

1 szklanka cukru

6 jajek

3 szklanki mąki

1opakowanie cukru waniliowego

1 szklanka startej surowej marchewki

1 szklanka buraczków

garść posiekanych migdałów

garść suszonej żurawiny

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

1 szklanka oleju

Wykonanie:

Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiej. Dodawaj do masy jajecznej na przemian z olejem, ucierając. Wsyp migdały i żurawinę, dodaj starte marchewki i buraczki, delikatnie wymieszaj. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wierzch wyrównaj. Piecz około 40 minut w temperaturze 180C. Ostudź, przed podaniem obficie posyp cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *