SAŁATKA ARBUZOWA Z SEREM FETA

Składniki:

1 kg. miąższu arbuza

1ogórek

kilka rzodkiewek

1 cebula

garść kiełków Np. słonecznika, rzodkiewki

2-3 łyżki czarnych  krojonych oliwek

15 dag. sera feta

2 łyżki miodu

1łyżka octu winnego

3 łyżki oleju

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Miąższ arbuza pokrój w kostkę usuwając przy tym pestki. Ogórek i rzodkiewki umyj, pokrój w plasterki. Obraną cebulę pokrój w piórka (by była łagodniejsza możesz przelać ją wrzątkiem). Przygotowane składniki wymieszaj z kiełkami, oliwkami i pokrojonym w kostkę serem feta.  Miód wymieszaj z octem i olejem. Sałatkę przypraw do smaku solą i pieprzem. Polej sosem, wymieszaj.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *