Składniki:

 

7 jajek

4 łyżki majonezu

3 ogórki konserwowe

? ogórka świeżego

20 dag. żółtego sera pociętego w drobną kostkę

czerwona cebula posiekana w kosteczkę

garstka posiekanej natki pietruszki

sól

pieprz do smaku

chleb razowy do kanapek

 

Wykonanie:

 

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, siekamy lub mielimy przez grube sitko. Ogórki konserwowe i świeże , kroimy w drobną kostkę, mieszamy z jajkiem, dodajemy żółty ser posiekany i majonez. Mieszamy. Czerwoną cebulę, kroimy na delikatne kosteczkę , natkę pietruszki siekamy i dodajemy do całości. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę nakładamy na pokrojone pieczywo lub na wycięte krążki chlebka razowego i dekorujemy.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *