Składniki:
20 dag. margaryny
15 dag. cukru
3 duże jajka
20 dag. mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
2 łyżeczki cukru waniliowego
1 łyżeczka aromatu waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
40 dag. truskawek
1 opakowanie. słupków migdałowych
cukier puder do posypania
Wykonanie:
Margarynę utrzyj z cukrami, dodając po jednym jajku. Mąki przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodaj aromat waniliowy oraz małymi porcjami mąki, cały czas mieszając. Masę wylej do tortownicy o średnicy 27 cm, wyrównaj. Ułóż umyte, odszypułkowane truskawki, posyp słupkami migdałowymi. Wstaw do nagrzanego do temperatury170C. piekarnika, piecz około 50 minut. Ciasto ostudź, obficie oprósz cukrem pudrem.