UCIERANE ZE SŁUPKAMI MIGDAŁOWYMI

Składniki:

 

20 dag. margaryny

15 dag. cukru

3 duże jajka

20 dag. mąki pszennej

2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 łyżeczki cukru waniliowego

1 łyżeczka aromatu waniliowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia

40 dag. truskawek

1 opakowanie. słupków migdałowych

cukier puder do posypania

 

Wykonanie:

 

Margarynę utrzyj z cukrami, dodając po jednym jajku. Mąki przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej dodaj aromat waniliowy oraz małymi porcjami mąki, cały czas mieszając. Masę wylej do tortownicy o średnicy 27 cm, wyrównaj. Ułóż umyte, odszypułkowane truskawki, posyp słupkami migdałowymi. Wstaw do nagrzanego do temperatury170C. piekarnika, piecz około 50 minut. Ciasto ostudź, obficie oprósz cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *