JAJECZNE Z WĘDZONĄ RYBĄ

Składniki:

 

1 opakowanie krakersów

10 dag. wędzonego łososia

3 jajka

4 łyżki majonezu

1/2 pęczka koperku

cząstki cytryny

kawałki łososia do dekoracji

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Jajka ugotuj na twardo. Ostudź, obierz ze skorupek. Posiekaj. Łososia (może być inna wędzona ryba) pokrój w drobną kostkę. Koperek umyj, osusz i posiekaj. Do miski włóż jajka, łososia i koperek. Dodaj majonez, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Pastą posmaruj krakersy. Udekoruj cząstkami cytryny, rybą i koperkiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *