CIASTO NA MAŚLANCE

Składniki:

4 jajka

1 szklanka maślanki

1 szklanka cukru

1 proszek do pieczenia  małe opakowanie

1 cukier waniliowy

3 szkanki mąki

1/2 szklanki oleju

dowolne owoce ( jabłka,ananasy, brzoskwinie, śliwki rabarbar

Kruszonka:

 

4 łyżki masła

4 łyżki cukru

4 łyżki mąki

 

Wykonanie:

Ciasto:

 

Sposób przygotowania Jajka roztrzepać widelcem jak na omlet, dodać pozostałe składniki i wszystko razem zmiksować , ja wyrabiam ręcznie aby powpuszczać pęcherzyków to ciasto lepiej wyrośnie . Formę wysmarować tłuszczem a następnie posypać bułką tartą lub kaszą manną, przełożyć ciasto na ciasto poukładać jabłka w plasterkach a następnie posypać kruszonką . Piec w piekarniku 40 minut w temperaturze 180 C.

Wykonanie:

Kruszonka:

 

Z podanych składników  zagniatamy kruszonkę.Posypujemy kruszonką ciasto i pieczemy.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *