Składniki:
2 kg. mieszanego mięsa mielonego
3 jajka
1 cebula
2 kajzerki
ostra papryka
zioła prowansalskie
sól
pieprz
olej
1/2 słoika kolorowej konserwowej papryki
3 duże pieczarki
Wykonanie:
Papryki wyjmij ze słoika, osącz. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Kajzerki namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju. Mięso mielone włóż do miski, dodaj kajzerki, jajka, cebulę, wyrób, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podłużną formę (keksówkę) natłuść, posyp tartą bułką. Napełnij połową masy mięsnej, ułóż paski papryki i plasterki pieczarek. Przykryj resztą masy mięsnej. Wierzch wyrównaj, posyp ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Piecz około60 minut w temperaturze 190 C.