PIECZEŃ Z MARYNOWANĄ PAPRYKĄ

Składniki:

 

2 kg. mieszanego mięsa mielonego

3 jajka

1 cebula

2 kajzerki

ostra papryka

zioła prowansalskie

sól

pieprz

olej

1/2 słoika kolorowej konserwowej papryki

3 duże pieczarki

 

Wykonanie:

 

Papryki wyjmij ze słoika, osącz. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Kajzerki namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju. Mięso mielone włóż do miski, dodaj kajzerki, jajka, cebulę, wyrób, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Podłużną formę (keksówkę) natłuść, posyp tartą bułką. Napełnij połową masy mięsnej, ułóż paski papryki i plasterki pieczarek. Przykryj resztą masy mięsnej. Wierzch wyrównaj, posyp ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Piecz około60 minut w temperaturze 190 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *