Składniki:

 

25 dag .herbatników

15 dag. masła

15 dag. patyczków czekoladowych

12 okrągłych biszkoptów

3 białe batony

1 opakowanie draży

rurki z nadzieniem kawowym i adwokatowym

330 ml. kremówki

2 i 1/2 łyżki cukru pudru

Masa:

3/4 litra mleka

5 dag. masła

2 żółtka

1 jajko

1/2 szklanki cukru

1/2szklanki mąki pszennej

1/4 szklanki mąki ziemniaczanej

budyń waniliowy

120 ml. wódki

 

Wykonanie:

 

Herbatniki pokrusz, zagnieć z masłem. Wyłóż formę, odstaw. Masa: pół litra mleka, masło i cukier zagotuj. Resztę mleka, mąki, budyń, żółtka i jajko zmiksuj. Wlej do wrzącego mleka, ugotuj. Zdejmij z ognia, wlej wódkę, połącz. Kremówkę utrzyj z cukrem pudrem. Masą posmaruj ciasto. Ułóż patyczki czekoladowe, posyp drażami. Ułóż biszkopty i batony. Posmaruj masą. Resztę masy i pół kremówki wymieszaj, posmaruj tort. Schłodź. Resztą kremówki posmaruj boki tortu, przyklej rurki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *