RYBA W SOSIE POMARAŃCZOWYM

Składniki:

4 filety rybne (np. z mintaja)

2 pomarańcze

3 łyżki rodzynek

40 ml. słodkiego wina

olej

sól

pieprz

2 szklanki ryżu

Wykonanie:

Rodzynki namocz w winie. Z jednej pomarańczy zetrzyj skórkę, wyciśnij sok. Drugą obierz, miąższ drobno pokrój. Ryby umyj, osusz, przypraw solą i pieprzem. Smaż na oleju po 3 minuty z każdej strony. Trzymaj w ciepłym miejscu. Na patelnię po smażeniu wlej sok pomarańczowy, dodaj rodzynki, kawałki pomarańczy i skórkę. Gotuj, aż sos zgęstnieje. Przypraw. Włóż ryby, obróć kilka razy, zagotuj. Podawaj z ugotowanym ryżem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *