Składniki:
1 kg homogenizowanego serka
4 jajka
1/4 kostki margaryny lub masła
1 szklanka cukru
1opakowanie budyniu śmietankowego
1 opakowanie cukru waniliowego
2 opakowania biszkoptów
1/2 kg. Truskawek
2 opakowania czerwonej galaretki
kilka łyżek rodzynek
2 łyżki żelatyny
Wykonanie:
Serek homogenizowany włóż do miski. Dodaj jajka, margarynę,cukier, wsyp budyń i cukier waniliowy. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Żelatynę namocz w małej ilości wody. Dodaj do gotującej się masy, wsyp rodzynki, połącz. Okrągłą formę wyłóż folią aluminiową. Na dnie i po bokach rozłóż biszkopty, jeden obok drugiego. Wlej masę serową, wyrównaj. Gdy ostygnie,powtykaj w nią oczyszczone truskawki i ułóż je także na wierzchu. Galaretki przygotuj wg. instrukcji. Gdy lekko stężeją, polej sernik. Schłodź.