TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO

Składniki:

 

1 kg homogenizowanego serka

4 jajka

1/4 kostki margaryny lub masła

1 szklanka cukru

1opakowanie budyniu śmietankowego

1 opakowanie cukru waniliowego

2 opakowania biszkoptów

1/2 kg. Truskawek

2 opakowania czerwonej galaretki

kilka łyżek rodzynek

2 łyżki żelatyny

Wykonanie:

Serek homogenizowany włóż do miski. Dodaj jajka, margarynę,cukier, wsyp budyń i cukier waniliowy. Gotuj na małym ogniu, cały czas mieszając. Żelatynę namocz w małej ilości wody. Dodaj do gotującej się masy, wsyp rodzynki, połącz. Okrągłą formę wyłóż folią aluminiową. Na dnie i po bokach rozłóż biszkopty, jeden obok drugiego. Wlej masę serową, wyrównaj. Gdy ostygnie,powtykaj w nią oczyszczone truskawki i ułóż je także na wierzchu. Galaretki przygotuj wg. instrukcji. Gdy lekko stężeją, polej sernik. Schłodź.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *