Składniki:

1kg .mieszanego mięsa mielonego

4 małe jajka

10 dag cebuli

8 dag. pieczywa tostowego

12 łyżek pikantnego ketchupu

3 łyżki ostrej musztardy

sól

pieprz,

plasterki ogórka.

Marynowane cebulki do dekoracji

Wykonanie:

 

Namoczyć pieczywo tostowe w zimnej wodzie. Dobrze odcisnąć, zagnieść z mielonym mięsem, jajkami i posiekaną cebulą. Doprawić na pikantnie solą, pieprzem i musztardą, rozsmarować na natłuszczonej blasze. Piecz 25 minut w temperaturze 220C. Pokroić na 12 kawałków, polać ketchupem. Udekorować plasterkami ugorka. Podawać razem z marynowaną cebulką.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *